Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS CONSTATEN LA DISMINUCIÓ DE LES CAPTURES DE SENGLARS I CONILLSEls caçadors constaten la disminució de les captures de senglars i conills

Un grup de caçadors amb els gossos a Santa Coloma de Queralt.

23/02/2015
El portaveu ho atribueix a l’allargament de la temporada i a les autoritzacions que es concedeixen en situacions especials

Les captures de conills i porcs senglars mantenen una tendència a la baixa al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, segons apunten des de la Federació Catalana de Caça.


El portaveu de l’entitat a Tarragona, Joaquim Vidal, assegura que la disminució de senglars s’ha notat en indrets com el Montsant, al Priorat, i que la reducció de conills és un fet a les zones agrícoles tarragonines.


Malgrat tot, els caçadors adverteixen que la superpoblació d’aquests animals es manté i que continuen causant estralls als conreus.


El període hàbil de caça de senglar finalitzava ahir a les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Comarques Centrals, mentre que a Lleida i Girona s’acabarà el 29 de març.


El període hàbil de caça de porc senglar, mufló i daina a Catalunya va arrencar el 7 de setembre i, al Camp i l’Ebre, finalitzava també ahir.


Segons la Federació de Caça de Tarragona, la temporada 2013-2014 es van abatre més de 3.300 senglars al Camp de Tarragona i prop de 1.900 a les Terres de l’Ebre. A tot Catalunya en van ser uns 35.000, 15.000 dels quals a les comarques gironines. Enguany, a l’espera de conèixer les dades definitives, els caçadors tarragonins han constatat una disminució, amb la qual cosa es trenca la tendència a l’alça que s’arrossegava des de l’any 2001.


El portaveu dels caçadors tarragonins, Joaquim Vidal, ha atribuït el descens a l’allargament de la temporada i a les autoritzacions de caça que es concedeixen en situacions especials.


Les majors poblacions de porc senglar es registren a les comarques de l’interior com les de la Terra Alta, el Priorat, o el l’Alt Camp. El porc senglar, a més, suposa un risc viari si es mou prop de les carreteres ja que, cada any, es denuncien entre 200 i 250 accidents de trànsit al Camp i l’Ebre on s’hi ha vist implicat algun exemplar d’aquesta espècie.


Pel que fa als conills, la temporada passada se’n van caçar entre 20.000 i 25.000 al Camp de Tarragona. En el cas d’aquesta espècie, les captures també segueixen una tendència a la baixa des de la campanya 2007-2008, quan es van superar les 45.000 captures a les comarques tarragonines.


Aquests animals proliferen a l’entorn de les zones agrícoles, especialment a les vinyes, ocasionant veritables maldecaps als pagesos. Actualment, a la demarcació de Tarragona hi ha més de 15.000 llicències de caça, segons asseguren des del sector.


ACN

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar