Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

GREUGES D´ANADA I TORNADAGreuges d´anada i tornada

25/03/2015
El CSD i les federacions catalanes mantenen la seva lluita per l´ofec de l´esport base

Segueix la guerra oberta entre l'esport de base català i l'administració central. Només cinc dies després que més de 1.000 persones traguessin targeta vermella al Govern central per un paquet de nou mesures que afecten el funcionament i la viabilitat dels clubs i entitats més modestes en un acte unitari celebrat a Barcelona, el secretari d'Estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, va aprofitar un viatge a la capital catalana per intentar rebatre un per un els nou punts que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va qualificar de «greuges» per a l'esport.

 

«Dissentim profundament dels anomenats greuges a l'esport català. Le lleialtat del Consell Superior d'Esports (CSD) és inqüestionable i el Govern d'Espanya sempre està al costat de l'esport a Catalunya perquè és una comunitat especialment important i rellevant per a l'esport espanyol», va assegurar Cardenal abans d'intentar desmuntar, una per una, les nou queixes que figuren en el memorial de greuges.

 

El president de la UFEC, Gerard Esteva, es va presentar inopinadament a la roda de premsa i va seguir en primera persona les explicacions del màxim responsable polític de l'esport espanyol. «¿Això és normal a Catalunya», va inquirir el president del CSD sobre la presència d'Esteva, denotant una fredor indissimulada. Cardenal tampoc va voler recollir de les seves mans un dossier en què documentava la correspondència mantinguda amb l'administració central sobre diversos dels punts en qüestió.

 

INTERLOCUTOR DUBTÓS

Gens estrany aquest refusament, si es té en compte el concepte que Cardenal va dir tenir de l'entitat que aglutina les 69 federacions esportives catalanes. «Per mi una persona que arriba a un acord i després demana que es derogui no té capacitat com a interlocutor perquè es desdiu dels seus propis compromisos», va assegurar Cardenal de la UFEC, que segons la seva opinió havia acceptat els termes de la llicència única per la qual les federacions espanyoles es financen amb recursos recaptats per les federacions territorials.

 

«Moner mai s'hauria deslligat d'un acord previ que hagués adoptat», va assegurar Cardenal sobre l'anterior president de la UFEC, que va deixar el càrrec el juliol del 2014. «Apel·lem el senyor Cardenal a un canvi d'actitud, a treballar per donar solucions als problemes que plantegem, que són fets, lleis i normatives concretes. El que esperem dels governants és que donin solucions i no que tirin pilotes fora, com intentar comparar actituds de grups feixistes amb pancartes a favor de l'esport català en un estadi de futbol», va replicar Esteva.

 

El nou president de la UFEC es referia a quan Cardenal va recordar que la UEFA ha obert expedient al Barça per una pancarta penjada al Camp Nou en el partit contra el Manchester City. El secretari d'Estat va assegurar que en altres països de l'entorn espanyol no s'utilitzava el futbol per a reivindicacions polítiques democràtiques, i que en tot cas es castigava l'aparició de signes de caràcter feixista.

 

QUEIXES «INJUSTIFICADES»

 

Cardenal, al rebatre els greuges, va manifestar «una certa sorpresa» per les denúncies d'inspeccions de treball a entitats esportives -«no n'hi ha hagut ni una a Catalunya el 2014 i el 2015»-, va trobar «incomprensibles» les queixes «ara per lleis que fa 40 anys que són vigents», va veure «forçat» l'assumpte del 21% de l'IVA -«les entitats sense ànim de lucre estan exemptes del pagament»-, va qualificar d'«a-llunyat de la veritat» que l'impost de societats suposi més pressió impositiva per a les entitats, va considerar «inexplicable pretendre un tracte desfavorable per a Catalunya» en el tema del mecenatge i, resumint, va qualificar d'«injustificada» la situació que es denuncia.

 

JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar