Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AMPLIEN FINS ALS DEU MESOS LA CAÇA DEL SENGLAR A LLEIDA PER EVITAR DANYS A L’AGRICULTURAAmplien fins als deu mesos la caça del senglar a Lleida per evitar danys a l’agricultura

04/04/2015
Els permisos especials passaran de dos a tres mesos a l’estiu i se sumen als set que durarà la temporada. Obre la porta a ‘sometents’ de caçadors voluntaris que negocia amb UP i la federació de cacera

Els senglars podran caçar-se a Lleida durant deu mesos a l’any, un més que fins ara, per frenar-ne la ràpida proliferació i evitar danys a l’agricultura. Al període hàbil per a la cacera d’aquesta espècie, des del primer diumenge de setembre fins a l’últim de març, se sumen tres mesos, entre juny i agost, en què la Generalitat concedirà autoritzacions allà on aquests animals ocasionin danys a l’activitat agrícola. Així ho estableix la nova ordre de vedes per a la temporada 2015-2016, que obre la porta a “fórmules de col·laboració” entre el Govern i els afectats per plagues d’espècies cinegètiques.


Aquesta disposició arriba mentre Unió de Pagesos (UP), la Federació de Cacera lleidatana i el Govern negocien la creació de grups de caçadors voluntaris per col·laborar en batudes amb els agents rurals allà on senglars i conills ocasionin danys a l’agricultura (com va avançar SEGRE el 19 de març). La proliferació d’aquestes espècies i els desperfectes que causen en cultius han portat la conselleria a ampliar al mes de juny les autoritzacions especials de caça de senglars que concedia ja al juliol i agost. Quant als conills, l’ordre de vedes recull l’ampliació del període de caça que el Govern va començar a aplicar el 2014 al Segrià, les Garrigues, el Pla i l’Urgell i el fixa en més de sis mesos, des del segon diumenge d’octubre fins al tercer d’abril.


Les successives ampliacions dels períodes hàbils per caçar senglars i conills responen a peticions de la federació lleidatana. L’entitat ha recomanat als associats que organitzin les batudes de senglars al llarg de tot el període.


ELS PERÍODES DE CAÇA


Cabirols
❚ El període hàbil per a la caça de cabirols que comença demà diumenge inaugurarà el cicle de temporades de caça 2015-2016.


Mitja veda
❚ Inclou espècies d’aus i guineus els dijous, dissabtes, diumenges i festius del 15 d’agost al 15 de setembre.


Caça menor
❚ Del segon diumenge d’octubre fins al primer de febrer, amb terminis específics per a determinades espècies.


Caça major
❚ Varia segons l’espècie i, en el cas del senglar, s’iniciarà a Lleida el primer diumenge de setembre.


R. RAMÍREZ

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar