Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CRÒNICA DEL CURS DE GESTIÓ CINEGÈTICA CELEBRAT A TARRAGONACrònica del curs de Gestió Cinegètica celebrat a Tarragona

Crònica del curs de Gestió Cinegètica celebrat a Tarragona

Crònica del curs de Gestió Cinegètica celebrat a Tarragona

28/05/2015
Va tenir lloc el passat dissabte 23 de maig al Centre Cultural El Morell

El passat dissabte 23 de maig, al Centre Cultural d’El Morell (Tarragonès), es va dur a terme un curs de gestió cinegètica dirigit a presidents d’àrees privades de caça, als membres de les seves juntes, a guardes de camp i a altres persones interessades en el món de la caça i que hi estan vinculades d’una o altra manera.

 

Sota aquest pretext, el matí va discórrer de manera molt amena. En primer lloc, una xerrada realitzada per en Joaquim Vidal ens va posar en context apropant-nos als principals problemes que la caça ha patit durant els darrers anys, així com als que possiblement també l’afectaran en un futur més o menys pròxim a causa de la gran variabilitat dels governs i de la legislació.

 

Tot seguit, després d’una petita pausa ben merescuda, ens vam dirigir a l’aula d’informàtica, on en Pere López ens va introduir al món de les noves tecnologies de la mà de la cartografia i del GPS, eines també al servei de la caça si en sabem treure bon profit. En aquest sentit, les explicacions van ser molt bàsiques però utilíssimes per aprendre a manejar de manera senzilla un parell de pàgines web que ens permeten obtenir molta informació relativa al territori per on cacem.

 

Posteriorment, va venir la part dedicada al control de la població d’animals, sobretot centrada en el cens i la repoblació. En aquesta línia, en Pere ens va insistir molt en el Pla tècnic de gestió cinegètica, una metodologia molt important per tenir controlades en tot moment les diverses espècies que poblen les nostres àrees de caça.

 

Després de quatre hores i mitja i tots aquests temes tractats, vam donar per finalitzada la jornada. No només va ser útil pel que fa als coneixements adquirits, tots molt ben exposats pels dos tècnics que van organitzar el curs, sinó també perquè ens van donar l’oportunitat de conèixer altra gent del món de la caça de la demarcació de Tarragona. Amb tot plegat vam tenir, com se sol dir, un matí rodó.

 

Abel Carretero Ernesto

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar