Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ALTAFULLA AFRONTA LA CAMPANYA FORESTAL AMB LA FEINA FETA AL SOTABOSC DE LA MUNTANYA DE SANT ANTONIAltafulla afronta la campanya forestal amb la feina feta al sotabosc de la muntanya de Sant Antoni

02/07/2015
A principis d’any, l’Ajuntament i la Societat de Caçadors La Coma van signar un conveni per realitzar una neteja preventiva a la zona

“El foc s’ha d’apagar a l’hivern, i no a l’estiu”. Aquest és el lema sota el qual l’Ajuntament d’Altafulla i la Societat de Caçadors La Coma d’Altafulla van signar un conveni de col·laboració a principis d’any per la neteja del sotabosc de la muntanya de Sant Antoni. L’objectiu del programa és prevenir el risc d’incendis en aquesta zona boscosa i mantenir en bon estat els camins i tallafocs. Unes actuacions que esdevenen molt importants a l’hora de prevenir incendis i d’altres situacions greus que es deriven del foc.En l’estudi sobre el qual sorgia aquest acord hi van participar tècnics municipals, membres de la societat, bombers, i un enginyer agrònom.


El president de la Societat de Caçadors La Coma, Gerard Recasens, explica que les tasques de manteniment consisteixen en una estassada selectiva del sotabosc, posant especial èmfasi en la zona perimetral propera als habitatges adjacents, en els vials de comunicació i en els camins interiors al bosc. El perímetre de la zona en qüestió és de 200 hectàrees. Les tasques de manteniment al llarg de l’any van a càrrec de la brigada municipal.Tot i això, les tempestes d’ara fa unes setmanes no van ser prou significatives com per assegurar una campanya tranquil·la a nivell d’incendis forestals. A aquesta situació, cal afegir-hi que la muntanya de Sant Antoni es caracteritza per ser una zona de pedra i roca que absorbeix l’aigua de la pluja amb dificultats. El pas de la carretera per la zona també és un dels agreujants d’aquests perills, que amb una simple burilla poden acabar convertint-se en incendis.
Tampoc hi ajuda el fet que encara hi hagi persones que no en tinguin cura, i que llencin runa o mobles vells al bosc.Uns riscos que aquests darrers dies cal tenir molt en compte amb l’onada de calor. La previsió és que s’allargui fins la setmana vinent, i Protecció Civil ha demanat prudència en les activitats a prop de les zones forestals. En el cas d’Altafulla, segons dades de l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, la temperatura màxima en les darreres 24 hores ha estat de 28,6ºC; i la mínima, de 18,1ºC.De fet, el mes de juny en general destaca per la seva calidesa. Al municipi, la mitjana mensual màxima s’ha situat en els 26,7ºC; i la mitjana mensual mínima, en els 16,5ºC. El total de pluja recollida al llarg del mes de juny ha estat de 56 litres per metre quadrat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar