Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

JOAQUIM VIDAL, SECRETARI DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA I PRESIDENT DE LA TARRAGONINAJoaquim Vidal, secretari de la Federació Catalana de Caça i president de la tarragonina

31/08/2015
Els porcs senglars provoquen uns 250 accidents de trànsit cada any a Tarragona

Cada any a Tarragona es registren fins a 250 accidents de trànsit provocats per porcs senglars. El crit d’alerta l’ha donat la Federació Catalana de Caça. Moltes de les demandes judicials per aquest motiu van dirigides a les agrupacions de caçadors perquè es responsabilitzin dels danys en els vehicles.

 

Enguany no s’han registrat víctimes humanes en aquests sinistres que es localitzen a la xarxa viària quan un d’aquests animals, poden arribar a pesar 100 quilos, travessen les carreteres de la demarcació. Una topada amb aquesta bèstia podria equivaldre al xoc contra un mur.

 

El secretari de la Federació Catalana de Caça i vicepresident de la delegació tarragonina, Joaquim Vidal, demanen als conductors que estiguin alerta als cartells on s’indica que hi ha perill de circulació d’animals salvatges.

 

El consell de Vidal és que no s’intenti esquivar el porc senglar. 

 

A més, els caçadors es queixen de l’abandó de porcs vietnamites que s’acullen a les cases quan són petits com animals de companyia i que després es deixen a la muntanya quan es fan grans.

 

Joaquim Vidal explica que hi ha perill que hibridin amb els senglars. Això fa que tinguin fins a una dotzena de cries.

 

Tot plegat provoca una proliferació d’aquests animals i un problema afegit pel medi natural.

 

A Catalunya, hi ha 32 punts on hi ha presència de porc vietnamita. A la ciutat de Tarragona se n’han vist a la zona de Sant Pere i Sant Pau.

 

A les acaballes del mes d’agost, parlem amb els caçadors tarragonina. Ara estan en plena mitja veda del tudó, el tipus de colom més gran de la península. Parlarem també d’emergència cinegètica i d’espècies invasores. En parlem amb Joaquim Vidal, secretari de la Federació Catalana de Caça i president de la tarragonina.

 

Per escoltar l'entrevista seguiu el següent enllaç.www.tarragonaradio.cat/contingut_programa/joaquim_vidal_secretari_de_la_federacio_catalana_de_caca_i_president_de_la_tarragonina/1/813/9181
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar