Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÉS DE 10.000 AFICIONATS CAÇARAN AL CAMP EBRENC AQUESTA TEMPORADAMés de 10.000 aficionats caçaran al camp ebrenc aquesta temporada

04/10/2015
L’activitat és manté ben viva a les zones rurals i serveix per controlar les espècies que causen danys als conreus, com conills o senglars

Més de 10.000 caçadors de les Terres de l’Ebre ultimen els preparatius per a l’inici de la temporada de caça menor, que arrenca el proper 11 d’octubre. Així, aquest cap de setmana tenen una cita a la Fira del Caçador de Masdenverge, on poden equipar-se i veure de prop exhibicions de gossos i mostres d’aus.    

 

La temporada es presenta amb bones captures com l’anterior, especialment pel que fa a conills i perdius, segons explica al Diari el president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manuel Royo, mentre s’està a l’espera del comportament de les aus migratòries. «S’han vist els primers tords, però encara és aviat», comenta per la seva banda el president de la societat de caçadors Sant Isidre de Masdenverge, Arcadio Arasa.    

 

El Delta  

 

Les perspectives no són tan positives pel que fa a les aus aquàtiques al delta de l’Ebre. I és que segons denuncien els caçadors des de fa ja quatre anys, l’assecament avançat dels camps per lluitar contra la plaga del caragol poma està sent molt perjudicial. Les aus es concentren en uns punts –on hi ha aigua– i desapareixen dels que estan secs, segons detallen els caçadors, que juntament amb sectors de musclaires i pescadors del Delta demanen a la Generalitat que reavaluï l’efectivitat d’aquesta mesura en el pla de lluita contra el caragol poma.    

 

Senglars i cabres    

 

Pel que fa a la caça major, està en marxa des de principis de setembre amb batudes de porc senglar arreu del territori. Precisament una de les novetats d’aquesta temporada de caça és l’ampliació del període hàbil de cacera del porc senglar a les Terres de l’Ebre fins a l’últim diumenge de març (dia 27), per igualar-ho a com es fa a tota la resta del territori de Catalunya, i aconseguir fer així més pressió per controlar aquesta espècie, segons detalla el Departament d’Agricultura de la Generalitat.    

 

Segons Royo, el porc senglar també provoca danys en conreus del territori, però no en la magnitud de la resta del país. Amb tot, en els darrers anys ha ampliat el seu radi d’afectació i fins i tot arriba a causar danys als arrossars del delta de l’Ebre, assegura.    

 

En aquest sentit, des de la Federació de Caça es reivindica la importància d’aquesta activitat en la regulació del medi rural, tot recordant que per exemple, en zones del Montsià, s’ha d’autoritzar durant tot l’any la captura de conills per reduir els danys que causen als camps, especialment els de cítrics.    

 

Pel que fa al brot de sarna que afecta les cabres salvatges d’una part del Port, des de la Federació de Caça es valoren les mesures que s’han dut a terme fins al moment per intentar aïllar el focus i limitar l’afectació de la malaltia. «Amb tot, ara arriba l’època de zel de les cabres, quan més es desplacen i per tant, haurem d’estar molt atents», comenta el president de la Federació de Caça.    

 

Regular la barraca
 
 
La barraca és una altra modalitat de caça, prohibida per la normativa però que es manté encara de forma residual en zones del Montsià i comença també per aquestes dates. Segons el president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, es tracta d’una modalitat tradicional del territori que s’hauria de regular. «Si no acabarà desapareixent, com ha passat amb d’altres modalitats antigues», afirma. Però admet que resultarà molt difícil poder convèncer les administracions catalana, espanyola i europea.
 
De fet, les associacions catalana i valenciana de barraquers fa anys que ho intenten sense èxit i molts aficionats s’han hagut d’enfrontar a judicis penals després de ser enxampats duent a terme aquesta pràctica, que consisteix en la captura d’ocells amb vesc, els quals s’atreu amb reclams. Segons Royo, s’hauria de fer una regulació exhaustiva de la pràctica tradicional, «que els estudis demostren que no és una caça massiva, sinó selectiva», afirma.
 

M.Millan

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar