Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EL DEPARTAMENT D´AGRICULTURA REALITZA LA CAPTURA DE SENGLARS CONFLICTIUS A LA CIUTAT DE BARCELONA



El Departament d´Agricultura realitza la captura de senglars conflictius a la ciutat de Barcelona

02/10/2015

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), mitjançant el Cos d’Agents Rurals, ha dut a terme una actuació puntual de captura de porcs senglars conflictius al barri de les Planes de la ciutat de Barcelona.    

 

Des de feia un temps que en un alberg de la zona s’havia produït diferents incidents amb ciutadans, provocats per porcs senglars que havien perdut la por a les persones. La reiteració d’aquests fets i el comportament descarat d’algun dels senglars suposava un risc per als ciutadans, que va motivar que des de l’Ajuntament de Barcelona es demanés el suport del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura per tal de capturar els animals conflictius.    

 

L’actuació s’ha dut a terme aquesta passada nit, coordinadament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, i s’ha capturat quatre exemplars de porc senglar. Aquests animals havien provocat diferents ensurts a ciutadans que en algun cas havien necessitat atenció sanitària per ferides lleus provocades com a conseqüència d’haver-se apropat molt a aquests animals salvatges que havien perdut la por.    

 

Aquest no és un cas aïllat de modificació de la conducta de porcs senglars, animal omnívor, quan entren en contacte amb les zones urbanes, en les quals troben diferents fonts de recursos alimentaris de fàcil obtenció que els fa perdre la por a l’home, arribant fins i tot a provocar alguna envestida per a aconseguir aliment.    

 

El Departament d’Agricultura recomana, com a mètode més eficaç per a evitar aquesta problemàtica l’adopció de mesures d’autoprotecció:

 

    ·         Reducció de l’oferta alimentària.    

 

o   No donar mai de menjar als senglars, ja que amb aquest fet és modifica la seva conducte i acaben perdent la por a l’home, amb el risc que suposa en ser animals salvatges que tenen reaccions imprevisibles. Les ordenances de Barcelona i d’alguns municipis prohibeixen donar menjar a la fauna salvatge.    

 

o   Llençar sempre la brossa dins de contenidors i evitar que el menjar dels animals domèstics quedi fora de l’abast dels senglars.      

 

·         Gestionar l’hàbitat periurbà.    

 

o   La tipologia de la vegetació dels parterres i espais verds determina la presència de senglars. Evitar aquells aliments més comuns en la seva alimentació com les plantes bulboses o reduir la freqüència del reg i canviar a xerojardineria redueix la presència d’aquests animals.    

 

o   El desbrossament de l’estrat arbustiu i la reducció de la densitat arbòria en les zones urbanes i periurbanes evita l’efecte refugi i dificulta l’accés dels exemplars salvatges.    

 

·         Dificultar l’accés a l’entorn immediat de les persones.    

 

o   La instal·lació de tanques ben ancorades al terra i mantingudes periòdicament o la instal·lació de passos canadencs evita l’accés dels senglars en aquells espais més sensibles.    

 

o   La col·locació de filats elèctrics també és una eina efectiva per a la protecció de certs espais.    

 

La implicació de les administracions locals i de tots els ciutadans a través de l’adopció d’aquestes i altres possibles mesures és clau en la resolució dels diferents conflictes que generen els porcs senglars en la interfície urbana-forestal.    

 

El Departament d’Agricultura dóna totes les autoritzacions necessàries per a poder capturar aquells porcs senglars conflictius en les zones periurbanes i, en casos puntuals, a requeriment de l’ens local afectat, executa directament les captures mitjançant el Cos d’Agents Rurals.  





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar