Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS SILVICULTORS DENUNCIEN ELS DANYS QUE CAUSEN ELS CABIROLS



Els silvicultors denuncien els danys que causen els cabirols

Exemplars de cabirol en una imatge d’arxiu.

24/10/2015
Els propietaris forestals demanen indemnitzacions i més control a la població d’aquest animal

El Consorci Forestal de Catalunya, amb seu a Santa Coloma de Farners que agrupa el 80% dels propietaris de finques rústiques del territori, demana que abans de la reintroducció d’espècies cinegètiques al medi natural es faci un estudi del seu impacte en els boscos i en el sector agropecuari, ja que les efectuades del cabirol per les societats de caçadors i la Generalitat, ara fa prop de 20 anys, «els danys a les reforestacions forestals produïts per aquesta espècie s’han incrementant, sumats als del senglar», apunta aquesta associació.    

 

També denuncien que en determinades zones la presència del cabirol «té efectes catrastòfics al provocar perjudicis i costos inassumibles en cultius i plantacions forestals». Concretament en àrees on es desenvolupa una silvicultura amb gestió regular com el Montnegre-Corredor, el Vallès i la Selva.    

 

Els propietaris demanen indemnitzacions i un major control perquè cada dia augmenta la població del cabirol que paulatinament es va distribuint en tot el país. Segons la Generalitat «en totes les comarques hi ha presència de cabirols i només queden petits sectors per colonitzar».    

 

Per regular la proliferació d´aquest animal el Departament d’Agricultura obre la veda per caçar la femella en tot Catalunya fins al passat 22 de febrer. Les femelles es caracteritzen per no tenir mai banyes. En canvi, els mascles en tenen unes de molt petites que presenten com a màxim tres puntes. Cada any aquestes banyes cauen al novembre i tornen a sortir al desembre o gener, quedant totalment formades a l´abril.    

 

ESTEVE PUIG





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar