Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL PARC NATURAL DEL MONTSANT ES PREPARA PER A UNA NOVA BATUDAEl Parc Natural del Montsant es prepara per a una nova batuda

07/11/2015
Tindrà lloc demà a la Morera de Montsant i a Ulldemolins per tal de controlar la població de porcs senglars

Evitar problemes amb els porcs senglars a través del control de les seves poblacions. Aquest és l’objectiu de les batudes que s’organitzen periòdicament a diferents punts del territori català.    

 

Demà, diumenge, el Parc Natural del Montsant és un dels punts on els caçadors comptaran amb els permisos corresponents per caçar porcs senglars.    

 

Més concretament, hi haurà dues batudes: la primera, a la Morera del Montsant, des del cementiri de la Morera fins a la zona propera a la Cartoixa pel barranc de l’Horta, mentre que la segona es durà a terme a Ulldemolins, a la zona de les Puntes Planes, des del Congost de Fraguerau fins al Mas de l’Esclauet i el Pla de la Codina. Les batudes aniran a càrrec de la Societat de caçadors d’Ulldemolins i societat de caçadors de Poboleda.    

 

Les batudes que es realitzen al territori afavoreixen el control de la població de porc senglar i són una eina de gestió que es treballa conjuntament amb el Parc Natural de Montsant.    

 

Les batudes s’organitzen any rere any per evitar mals majors en els conreus dels pagesos de les diferents comarques catalanes.    

 

En el cas del Priorat, sense anar més lluny, es tracta d’un problema que fa anys que afecta els pagesos i ramaders de la zona.    

 

Els efectes que provoquen en els conreus aquest tipus d’animals són en moltes ocasions, devastadors, de manera que posen en perill la collita dels agricultors, el que s’acaba traduint en conseqüències econòmiques per al conjunt del sector agrícola.    

 

Aquesta problemàtica és gestionada per la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.  

 

ARIADNA ESCODA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar