Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

NOU CAS DE FURTIVISME DE FAUNA SALVATGE AMB PRESUMPTE ENVERINAMENT AL MARESMENou cas de furtivisme de fauna salvatge amb presumpte enverinament al Maresme

23/06/2016
Agents Rurals van comissar un important arsenal d’arts prohibits de caça

Membres del cos d’Agents Rurals del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han culminat una nova actuació de lluita contra el furtivisme i mort de fauna salvatge presumptament relacionada amb l’ús de verins al municipi de Vilassar de Dalt (Maresme).  

 

L’actuació es va iniciar a principis de setmana, arran de l’obertura d’una incidència de trobada d’unes restes cadavèriques de fauna salvatge presumptament enverinada, pertanyents a un exemplar de geneta. Davant la sospita que aquests fets poguessin estar relacionats amb la finalitat d’eliminar diversos animals depredadors a la zona mitjançant la caça furtiva, es va establir un operatiu d’investigació i vigilància. Tanmateix, davant la possibilitat que aquests fets poguessin estar relacionats amb l’ús de verins, el servei de vigilància es va incrementar, ja que aquesta zona està situada a prop del poble i és freqüentada per ciutadans que hi passegen gossos. En aquest servei de vigilància es va poder identificar el presumpte enverinador.  

 

Finalment, els agents van recollir, precintar i custodiar l’exemplar mort, juntament amb d’altres proves trobades a la zona. També es van intervenir diversos esquers presumptaments enverinats i tot un important arsenal per a la pràctica del furtivisme: 20 ballestes, 4 gàbies trampa per a la captura d’ocells, 1 gàbia trampa per a mamífers, 5 xarxes japoneses invisibles més 1 escopeta de balins. Tots són arts de caça prohibits i van ser retirats de la zona a fi d’evitar la mort tant de fauna silvestre com de gossos dels veïns. A part, es va efectuar una inspecció ocular a les instal·lacions en presència de la persona, que va ser identificada, fet que va permetre localitzar i recollir més proves indiciàries de l’ús de verins contra la fauna salvatge.  

 

Es dóna el cas que el lloc dels fets es troba localitzat molt a prop de l´Espai d´Interès Natural protegit del Parc de la Serralada Litoral, cosa que podia comportar que la fauna salvatge que hi habita es veiés afectada per aquesta pràctica delictiva.  

 

D´aquests fets, presumptament delictius i un cop comprovada la toxicitat del producte utilitzat com a esquer mitjançant les analítiques toxicològiques corresponents, se´n presentarà el corresponent atestat a la Fiscalia de Medi Ambient.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar