Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PLA DE LA GENERALITAT PER REDUIR LES POBLACIONS DE SENGLARS I CONILLSPla de la Generalitat per reduir les poblacions de senglars i conills

El certamen també va comptar amb concursos de bellesa i obediència canina amb més de 300 gossos i demostracions de tir amb arc.

El certamen també va comptar amb concursos de bellesa i obediència canina amb més de 300 gossos i demostracions de tir amb arc.

L’espectacle eqüestre va atreure l’atenció del públic durant la Fira del Caçador.

26/09/2016
Implicarà Agricultura, Interior i Salut, els caçadors i els agricultors. La Fira del Caçador de Tàrrega s’ampliarà a dos dies per la gran afluència de públic

La Generalitat tindrà redactat abans de dos mesos un pla interdepartamental amb col·laboració de caçadors i agricultors, per reduir la sobrepoblació d’algunes espècies en estat salvatge com el senglar, el conill o el cabirol. Segons va explicar a Tàrrega la directora general de l’àrea forestal, Montserrat Barniol, “els danys desmesurats que causen en l’agricultura fa necessari posar en marxa un pla efectiu”.

 

Barniol va reconèixer que l’ecosistema s’ha desequilibrat i aquesta situació només pot pal·liar-se mitjançant una actuació conjunta de l’administració, els agricultors i els caçadors. El pla inclourà aportacions no només d’Agricultura, sinó també d’Interior, per l’afectació que aquests animals tenen en les vies públiques, i de Sanitat, per les malalties que poden comportar. També inclourà una valoració econòmica dels danys causats en l’agricultura. Les comarques de Lleida són una de les zones més afectades per la presència de senglars, com a l’Horta de la capital (vegeu SEGRE d’ahir).    

 

Barniol va visitar ahir la quinzena Fira del Caçador de Tàrrega, que va registrar gran afluència de públic, la qual cosa ha portat els organitzadors a plantejar-se una ampliació a dos dies. Així, va explicar Benjamí Sala, s’afegirà una primera jornada especialitzada en la caça major, mentre que la segona continuarà sent la tradicional fira festiva. El certamen l’organitzen un centenar de voluntaris de la societat de caçadors i veïns de la ciutat i va presentar més d’una vintena d’activitats. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va destacar que “és un dels actes més participatius de la ciutat” i la seua aportació a la promoció del territori.    

 

En el marc de la fira es va presentar la candidatura perquè la Unesco reconegui l’arc i la fletxa com a Patrimoni de la Humanitat, una iniciativa de la Societat de Caçadors de Tàrrega. La candidatura destaca la significació de l’arc i la fletxa en la història de la humanitat i els seus usos vigents.

 

X. SANTESMASSES

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar