Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MILLOREN LA SENYALITZACIÓ DE SENDERS PER EVITAR EL PAS DE MOTOS I QUADSMilloren la senyalització de senders per evitar el pas de motos i quads

07/11/2016
Preocupació per la presència de quads i motos als senders de muntanya reservats a gent que va peu o amb bici. Són camins de poc més d’un metre on la presència d’aquestes vehicles a motor és sobretot un risc.

Hi ha trams com pistes forestals que sí que són compartits amb vehicles a motor i vianants però hi ha senders de poc més d’un metre d’amplada on els vehicles amb motor no hi poden passar. Són en molts casos senders que formen part de la xarxa Itinerànnia, que a cavall de Garrotxa, Empordà i Ripollès, es venen coma a atractiu turístic. Ara, a llocs com Mieres, han decidit senyalitzar millor la prohibició perquè quan s’enxampi a algú amb quad o moto almenys no pugui dir que no ho sabia. Els trams afectats del municipi són una dotzena de quilòmetres, tot i que també hi ha trams compartits amb vehicles. L’alcalde, Enric Domènech, ha explicat a Ràdio Olot que és per raons de seguretat i també de protegir a gent que hi vagi a peu o amb bicicleta.

 

Mieres, pioner

L’Ajuntament de Mieres va rebre aquesta petició per part dels Amics de la Serra de Finestres que van demanar al ple municipal que hi actués. Mieres ho va traslladar també a la taula de treball de Mobilitat que té Turisme Garrotxa i que mira de solucionar problemes com les aglomeracions que hi ha a la Fageda d’en Jordà a Santa Pau, als gorgs de les Planes i a Sadernes, a Sales de Llierca.

 

Batalla perduda per Sant Aniol

Des de l’altre cantó de la serra de Finestres, l’alcalde de Sant Aniol admet que tots aquests camins acaben sent compartits per més usuaris dels inicialment previstos i veu difícil canviar aquestes inèrcies. Francesc Oliveras vol posar en relleu però la feina dels caçadors per mantenir oberts els diferents camins i senders.

 

Revisar els usos

Aquest és un altre dels casos que demanen o posen de relleu un canvi en els usos del bosc i l’entorn natural. Les proves esportives, la compatibilitat de caçadors i corredors són alguns dels temes pels quals alguns demanen canviar o millorar les regulacions actuals.play.uwhisp.com/Radiolot/mes-controls-dacces-per-a-quads-i-motos-jordi-altesa
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar