Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UP RECLAMA UNA REVISIÓ DE LA LLEI DE CAÇA I UNA REGULACIÓ DE LES ESPÈCIES INTRODUÏDES



UP reclama una revisió de la llei de caça i una regulació de les espècies introduïdes

08/12/2016
Per evitar danys a la pagesia. El Sindicat lamenta que es limiti la caça d´algunes espècies sense avaluar abans els perjudicis que suposarà al sector agrícola.

ACN Tortosa.-El sindicat Unió de Pagesos (UP) a les Terres de l'Ebre ha tornat a reclamar una revisió de la llei de caça i de les mesures de gestió que es fa de la fauna cinegètica, cada cop més descontrolada, així com de les espècies protegides. El sindicat ja ha alertat diversos cops aquest any que cal mantenir l'emergència cinegètica, tot i l'inici de la temporada de caça, perquè hi ha grans poblacions de porc senglar, conill, cabirol o cabra salvatge al territori que estan danyant conreus sense que ningú se'n responsabilitzi. Des d'UP també han criticat que, a petició del grup proteccionista GEPEC, es limiti la caça a la zona del filtre verd de Deltebre (Baix Ebre) on s'ha detectat una desena d'ànecs de cap blanc, una espècie protegida. "És una barbaritat perquè no estàs fent el control de la fauna i l'any que ve ens afectarà als arrossars", ha recordat Rafel Verdiell, membre de la Comissió Permanent Nacional d'UP.

 

La llei de caça, que té gairebé 50 anys, no està resolent els problemes causats per la proliferació de poblacions de conills, porcs senglars, cabra salvatge o fins i tot de cabirols, molt presents des de fa temps a la Terra Alta però que ja s'estan estenent també a la comarca del Baix Ebre. Els responsables d'UP a l'Ebre són també molt crítics amb la reintroducció d'espècies davant de l'experiència d'altres zones del país, com els Pirineus, on l'ós o els voltors estan causant moltes baixes als ramaders. "Només es mira la part bucòlica i bonica, per exemple de tenir llops, però no els efectes. Al final es fan accions que no van acompanyades d'una bona gestió i de bones compensacions. Llavors venen els problemes", ha assenyalat Hilari Curto, coordinador territorial d'Unió de Pagesos (UP) a les Terres de l'Ebre. El darrer cas que ha indignat els agricultors és el de la malvasia de cap blanc, un dels ànecs més amenaçats d'Europa i a nivell mundial que, com ha recordat GEPEC, gaudeix dels màxims nivells de protecció legal i de diversos plans de recuperació. L'aparició d'almenys una desena d'aquests ànecs de cap blanc a les llacunes del delta de l'Ebre, en concret a la zona del filtre verd de Deltebre, va fer saltar les alarmes de l'entitat GEPEC que va demanar l'aturada de la cacera d'ànecs en aquest espai. Des de l'associació proteccionista s'ha recordat que matar un d'aquests exemplars és un delicte greu contra la fauna però des d'UP insisteixen que s'ha de poder gestionar la protecció de la fauna amb la dels cultius. "Si no es fa un control de la fauna l'any que ve tindrem afectacions als arrossars. Els caçadors fa anys que conviuen amb la fauna protegida –bernats, polles d'aigua, etc.- i mai ha passat res", ha assenyalat Verdiell. "La societat s'ha de mentalitzar i ha de veure els pagesos i els caçadors com a gestors del territori, no com a persones que l'estan agredint. Això és important", ha demanat. "No es tracta de deixar anar animals sinó de fer-ne una bona gestió perquè les conseqüències les pateixen els pagesos", ha afegit Curto.

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar