Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÉS SENGLARS I MÉS PROBLEMES QUE MAIMés senglars i més  problemes que mai

16/12/2016

La població de senglars al Vallès Oriental ha continuat creixent i, en paral·lel, també han augmentat els problemes provocats per aquests animals. L’activitat dels caçadors –les colles de caçadors del Montseny i del Montnegre van fer rècord de captures– no és suficient perquè la població deixi de créixer. De fet, en tots dos espais naturals s’han assolit rècords de població des que es fan controls: 16 i 13 porcs per cada 100 hectàrees, respectivament.    

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha detectat nou trams de carreteres amb una alta concentració d’accidents per topades amb senglars. Alguns són en vies principals com la C-17 a Canovelles, l’Ametlla i la Garriga; la C-35, a Santa Maria de Palautordera, o la C-59, a Caldes. Els pagesos han tornat a tenir problemes en zones on hi ha vinyes, com Santa Maria de Martorelles, o mongetes del ganxet, a la Garriga. També afecta els cultius de castanyes del Montseny perquè se les mengen quan són a terra per recollir-les.    

 

El creixement de la població facilita l’entrada dels porcs a zones urbanes. Al barri de la Terrera, a l’Ametlla, han vist com diàriament i durant tot l’estiu els porcs es passejaven pels seus carrers i causaven destrosses a les zones verdes. La presència constant dels porcs ha fet que veïns del barri tinguessin por de deixar que els seus fills anessin amb bicicleta sols pels carrers o treure les escombraries quan ja és fosc.    

 

D’altra banda, un estudi ha certificat com els porcs salvatges es refugien a zones del Montseny on està prohibit caçar quan s’obre la veda. Això genera problemes a espècies protegides del massís com aus que posen els ous a terra o espècies de flora, com les orquídies.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar