Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

BATUDES DE CAÇA DE SENGLARS A ROSES PER SALVAGUARDAR LA INTEGRITAT FÍSICA DE LES PERSONESBatudes de caça de senglars a Roses per salvaguardar la integritat física de les persones

22/12/2016
27 senglars s’han caçat aquest mes de desembre en dues batudes de caça fetes a Roses

L’augment de població de senglars pot suposar un perill per a la integritat física de les persones és una evidència. I una mostra d’això va ser l’accident que va patir el polític de Roses, Juan M. Fernández, a mitjans de novembre quan s’interessava per dos automobilistes que havien topat amb senglars a la C-260.

 

Els senglars, a la recerca de menjar, creuen les carreteres i s’endinsen fins i tot en les cases d’algunes urbanitzacions de Roses, com és el cas del Puig Rom o el Mas Oliva.

 

Un perill per als humans que durant aquest mes de desembre al Colla del Senglar de la Societat Esportiva de Caçadors de Roses han volgut posar solució fent batudes.

 

La primera es va portar a terme el passat 10 de desembre, en un dia de caça qualsevol, per la zona que comprèn el Puig Rom, l’Almadrava i Falconera, “degut a que aquests animals ja s’endinsaven als jardins de les cases i ja posaven en perill la integritat físiques dels seus habitants”, ha manifestat el president de la Colla del Senglar, Luís Gallego.

 

Així que després de notificar-ho a la Policia Local, degut a que “per la zona hi ha molts de camins on passa la gent i que anàvem a caçar a prop de les cases, i les qüestions de seguretat és el que més ens preocupa i ho portem tot amb molta cura”.  Així, una patrulla es va desplaçar on eren els caçadors per avisar a les persones, en cas necessari, que hi havia caçadors per la zona. Una tasca porta a terme els agents de la Policia Municipal que “volem agrair, i molt, des de la Colla dels Senglars, perquè entenen el que fem i es posen a la nostra disposició per assegurar la seguretat de les persones”, ha manifestat el president de l’entitat.

 

Així, en aquesta primera batuda, en la que van participar 33 caçadors i 9 més que portaven els gossos, es “van caçar 22 senglars, una xifra molt alta d’exemplars, que significa que van sortir, com a mínim, una cinquantena d’animals a la zona on érem nosaltres”, ha dit Gallego.

 

La segona batuda de caça es va portar a terme aquest passat dissabte, 17 de desembre, a la urbanització Mas Oliva on la Colla dels Senglars de Roses va abatre 5 senglars.

 

Moltes vegades els senglars van a buscar a les urbanitzacions el menjar ofert per la mà de l’home

 

Luís Gallego afirma que la majoria de les vegades quan els senglars s’apropen a una casa d’una urbanització de Roses “ho fan perquè saben que allà tenen menjar, i ho saben perquè els habitants de la casa els van donar de menjar quan eren petits perquè els feia gràcia, i quan són senglars adults continuen anar a menjar a la casa. I si tenen cries porten a tota la manada”.

 

Per això algunes vegades es veuen senglars per a les urbanitzacions, segons Gallego, per buscar el menjar que saben que tenen en un lloc determinat donat per l’home.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar