Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL GOVERN AUTORITZARÀ ESCORXADORS COMARCALS PER A LA CARN DE CAÇAEl Govern autoritzarà escorxadors comarcals per a la carn de caça

18/02/2017
Les comarques podran tenir una instal·lació supervisada per un veterinari, cosa que evitarà exportar-la. Salut confirma 47 senglars amb triquinosi durant el 2016

El nou decret sobre la comercialització de la carn de caça que prepara la conselleria d’Agricultura en coordinació amb el departament de Salut contempla que part dels animals capturats puguin ser destinats al consum local. Aquesta possibilitat està fins ara vetada per als caçadors, que han de vendre les peces a empreses que funcionen com a centres de recollida que distribueixen els exemplars per escorxadors especialitzats i que exporten part de la carn a Europa.

Una vegada en marxa el decret, el Govern contempla “flexibilitzar criteris” per permetre que cada comarca (o grup de comarques) pugui disposar del que es dirà Sala de Manipulació Flexibilitzada.

Aquests centres funcionaran a tall d’escorxador en el qual serà possible, sota la supervisió d’un veterinari, especejar i preparar la carn de caça per poder ser venuda directament als restauradors o comerços del territori, segons va explicar el subdirector general d’activitats cinegètiques d’Agricultura, Jordi Ruiz. L’objectiu principal amb la regulació d’aquestes instal·lacions és el de possibilitar una sortida comercial a la carn de caça.

El Govern català podrà autoritzar també la instal·lació de punts logístics a les comarques que serveixin exclusivament per reunir, recollir i preparar els animals perquè siguin traslladats després a altres punts ja sigui de Catalunya o fora del país.

Actualment, les cinquanta entitats de caça de l’Alt Urgell, Pallars Sobirà i Pallars Jussà venen la carn dels senglars, cérvols, daines i cabirols que cacen a dos empreses d’Osca i Sòria.

D’altra banda, el departament de Salut ha confirmat la detecció el 2016 de 47 senglars infectats pel virus de la triquina a Catalunya. Al llarg de tot l’any es van processar 11.238 animals, la qual cosa representa un 0,42% d’infectats. El 2015 van processar 8.842 senglars, dels quals un 0,36% (32 animals) van donar positiu.


Prohibeixen l’especejament de captures als llocs de caça

La pròxima temporada de caça entrarà en vigor l’obligatorietat de transportar sencers els animals caçats fins als establiments de recollida de carn sense realitzar cap mena de manipulació prèvia dels exemplars. Així, s’evitarà l’abandó de rebutjos d’animals que poden tenir efectes en la transmissió de malalties en espècies salvatges, va explicar la directora general de Boscos de la Generalitat, Montse Barniol, en el Consell Nacional de Caça, celebrat ahir a Manresa.

Barniol va detallar, en aquest sentit, que equilibrar l’ecosistema i controlar les sobrepoblacions d’animals són els objectius del Pla de prevenció de danys que està desenvolupant el departament d’Agricultura, que va xifrar en 60.000 el nombre de senglars caçats l’any passat a tot el país.


C. Sans

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar