Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

VALLS ACULL UN SEMINARI SOBRE EL PORC SENGLARValls acull un seminari sobre el porc senglar

09/06/2017
La Federació de caça aposta per aquests seminaris des de fa quinze anys

El senglar a catalunya. Situació actual i Visions de futur. Organització i  seguretat en les batudes.


Sota aquests dos grans temes la Federació territorial catalana de caça de Tarragona va celebrar el passat dia un seminari amb la participació de gairebé un centener d’assistents. l’acte va ser dirigit i coordinat pel president de la territorial, Joaquim Vidal. El passat dia 3 de juny, casa Félix de Valls va acollir aquest esdeveniment que anava dirigitp rincipalment a caps de colla i gossers, que són els principals actors en la caça del porc senglar. a catalunya es cacen 60.000 senglars.


El primer tema, dirigit per carme Rosell, doctora en Biologia i responsable de Minuartia, va desvetllar tota la fenologia d’aquest animal posant al descobert facetes desconegudes pels assistents de la seva biologia i comportament. Va comentar les causes del seu alarmant augment no solament a catalunya sinó a tot Europa, així com les estratègies per detenir l’incessant increment de la seva població.


Després d’una pausa en la segona part Albert Ituren, professor de dret administratiu de la Facultat Universitària de València, va tractar per espai de dues hores sobre l’organització de les batudes i seguretat en les mateixes. Es van analitzar els problemes que comporta una mala organització amb els riscos que això representa.


Les dues ponències van rebre el 100% d’acceptació i van ser del gust de tots, i els caçadors van adquirir uns coneixements que no tenien sobre l’espècie.


La Federació de caça de Tarragona aposta per aquests seminaris de formació, labor que exerceix des de fa 15 anys i que millora la imatge del caçador federat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar