Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA GESTIÓ DE LA FAUNA CINEGÈTICA, A DEBAT AL CONVENT DEL CARMELa gestió de la fauna cinegètica, a debat al Convent del Carme

13/07/2018
Hi participaran especialistes en la matèria davant el repte de la nova Llei de Caça

Des de fa temps s’està treballant a Catalunya una nova Llei de Caça que s’adapti a les noves necessitats i demandes de la societat i que, a banda, solucioni problemes provocats per la fauna cinegètica.    

 

Amb la finalitat d’avançar-se a les adversitats —com les plagues—, volen calibrar bé la magnitud de les mancances o superpoblacions, implementant totes les mesures necessàries per garantir un equilibri en la gestió de la fauna, l’activitat agrària i forestal d’acord amb les diferents realitats i convivències de cada territori. Una de les mesures necessàries a dur a terme en el territori és fer censos d’animals problemàtics —la proliferació dels quals pot convertir-los en plaga—, com ha passat amb els casos dels porcs senglars i conills, i en un futur pot passar en altres espècies, com ara els cabirols.     Amb aquesta finalitat, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Unió de Pagesos de l’Alt Camp han organitzat una jornada tècnica a Valls sota el nom de “Gestió de fauna cinegètica. Reptes de futur i censos”. La jornada es farà el 17 de juliol al Convent del Carme en horari de matí.    

 

El tret de sortida de la jornada serà a un quart de 10 del matí amb la presentació de la jornada a càrrec d’Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, i David Bové, coordinador d’UP Alt Camp.    

 

Tot seguit, Jordi Ruiz, subdirector general d’Activitats Cinegètiques i de Pesca Continental, parlarà de “Danys a la fauna: una nova visió vers el futur”. Seguidament serà el moment de Xavier Olivé, tècnic de caça de la Reserva Nacional de Caça dels Ports de Tortosa-Beseit, que parlarà de l’experiència dels censos de cabra salvatge. Després d’una pausa serà el moment d’Oriol Santos, tècnic d’ADV viticultors de l’Alt Camp, que parlarà sobre l’experiència en el control de plagues i la relació amb els agricultors.    

 

Per acabar la jornada tècnica hi haurà una taula rodona amb tots els ponents, a més d’afegir la veu d’una societat de caçadors com la de Josep Maria Mañé, president de la societat de Caçadors l’Aliança.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar