Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

COLLSEROLA REDUEIX LA POBLACIÓ DE SENGLARSCollserola redueix la població de senglars

10/12/2018
Segons dades del Consorci del Parc Natural de Collserola, en cinc anys s´ha passat de 1.400 senglars a 700 N´hi hauria d´haver uns 300 perquè la seva presència no fos tan problemàtica

Les batudes de caça, els aguaits nocturns i les captures permeten acabar cada any amb uns 450 senglars al Parc Natural de Collserola. Segons ha explicat a SER Catalunya el president del Consorci del Parc Natural de Collserola, Marià Martí, en cinc anys s'ha passat de 1.400 exemplars a 700, però si no s'hagués actual s'hauria arribat als 6.000 senglars. “El problema ha disminuït molt, se’n veuen menys i tenim menys incidències”.

Tot i la millora, des del parc consideren que hi hauria d'haver només uns 400 senglars. Només així es reduiran els incidents a la carretera i a la ciutat i els danys a l'ecosistema de Collserola. “Quan una població com el senglar creix excessivament, comporta problemes per a les persones i per a l’ecosistema perquè depreden molt i les altres especies resulten afectades”.

Segons Martí, les úniques opcions viables ara mateix per reduir la presència d'aquesta espècie són les batudes de caça que fan els Agents Rurals i les societats de caçadors autoritzats per la Generalitat en espais concrets del parc i les captures que fa, per exemple, l'Ajuntament de Barcelona. Altres sistemes com la vacuna anticonceptiva encara estan en fase d'estudi i són, segons diu, massa costosos.

 

EMMA MIGUEL

 cadenaser.com/emisora/2018/12/10/radio_barcelona/1544430242_317183.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar