Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS, AFECTATS PEL NOU DECRET QUE REGULA LA COMERCIALITZACIÓ DE LA CARNEls caçadors, afectats pel nou decret que regula la comercialització de la carn

14/01/2019
Des de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre estan d’acord amb la normativa però es troben amb problemes per poder assumir les despeses que suposen aplicar el circuit i les noves mesures a seguir segons la Generalitat

Els caçadors es veuen afectats pel nou decret aprovat per la Generalitat que regula els requisits de l’activitat cinegètica i de manipulació de la carn de caça destinada a la comercialització per al consum humà. El president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manolo Royo, explica al Diari que aquest decret implica un canvi important en les dinàmiques dels caçadors a l’hora del tractament de la carn. I, tot i que hi estan d’acord, ja que el decret té com a objectiu garantir al màxim la seguretat alimentària i la sanitat animal i, a la vegada, impulsar-ne la comercialització, demanen a la Generalitat ajudes econòmiques per poder establir el circuit i les mesures que es demanen per garantir aquesta seguretat. «Sales de tractament, despeses en veterinaris... entre altres costos molt elevats que no podem assumir els caçadors», apunta Royo, que afegia que «si no ens ajuden, arribarà un moment que no podrem caçar perquè no podrem assumir-ho».

 

La Federació de Caça de les Terres de l’Ebre es va reunir la setmana passada per tractar el tema, i Royo apunta que ara es faran reunions comarcals per informar els caçadors i es posaran també en contacte amb els departaments corresponents per demanar aquestes ajudes.

 
 
Condicions a seguir
 

El decret estableix el circuit i les condicions que han de seguir les peces de caça des del lloc de captura fins a l’establiment de manipulació de carn amb plena garantia dels requisits d’higiene i seguretat alimentàries i de sanitat animal. Només es podran comercialitzar les peces de caça silvestre procedents d’activitats cinegètiques autoritzades i en establiments de manipulació de caça autoritzats. Aquestes peces s’hauran de transportar, en el termini més curt possible, des del lloc de captura fins a un punt logístic de recollida de caça silvestre o fins a un establiment de manipulació de caça. D’aquesta manera, s’evitarà la presència de despulles al medi natural, que pot provocar determinades malalties en animals domèstics o salvatges. A banda, els punts logístics de caça han de garantir la presència d’una persona amb formació en matèria de sanitat i higiene i incloure els registres i la traçabilitat individual de cada peça de caça silvestre. Les carns de porc senglar destinades al consum domèstic privat s’han de sotmetre a un control analític previ per tal d’assegurar l’absència de triquines.

 
Seguretat
 
Fomentar aquesta activitat econòmica
 
El decret ha estat elaborat conjuntament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament de Salut, i dona compliment a la normativa europea de matèria d’higiene dels productes alimentaris. L’objectiu principal és facilitar la comercialització de carn de caça per tal de valoritzar el recurs cinegètic i establir els circuits i les mesures per garantir al màxim la seguretat alimentària i la sanitat animal. A banda, es busca treure’n més rendiment i contribuir a fomentar una activitat econòmica.
 
 
M. NOCHE
TORTOSA


Els caçadors, afectats pel nou decret que regula la comercialització de la carn
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar