Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · GASTRONOMIA

DE LA NATURA A LA TAULA, AQUEST NADAL COMPARTEIX EXPERIÈNCIES I #MENJASA #MENJACAÇA



De la natura a la taula, aquest Nadal comparteix experiències i #MenjaSa #MenjaCaça

24/12/2019

Amb motiu de la celebració del Nadal acostume a aprofitar aquestes dates tan especials per compartir allò que ens ha donat la natura fruit de la nostra activitat lúdica i reglada. Els mediterranis som gent de compartir taula; especialment som facilitadors de generar ocasions per compartir amb aquells més propers, allò que recol·lectem, cacem o pesquem, etc.

 

Aprofitar aquestes dates per “tancar” el procés de tot el que ha suposat caçar l’animal és una tradició arrelada que no podem perdre i menys en aquests moments amb tants enemics i detractors de la caça. Ara més que mai guanya més sentit i força, sempre en base al respecte a l’animal caçat, el “ritual” antropològic, potser no de subsistència, però si de relleu envers els nostres, que ens van ensenyar a gaudir amb els altres d’allò capturat a les nostres jornades de caça.

 

En aquests dies també tenim l’oportunitat de veure algunes parades als mercats que tenen i comercialitzen carn de caça. Sense deixar de banda les carns de caça que podem trobar en algunes grans superfícies i especialment a les botigues de “delicatissen” on perfectament preparades per ser cuinades, podem trobar diferents parts d’aquestes carns tan saludables, pures i amb propietats nutritives excel·lents, com tants experts i professionals han demostrat i acreditat al respecte.

 

Des de la Federació, pensem que aquestes festes tenen quelcom més especial que les altres per potenciar el consum d’aquest recurs de la natura. Mal que pesi alguns, la carn de caça està a l’ordre del dia i és actualitat. Un bon exemple, és el programa MàsterChef “celebrities”, d’altes audiències i molt de seguiment per part de milers de televidents, amb famílies senceres davant de la televisió i gràcies al qual moltes persones volen aprendre a fer les receptes guanyadores, com la llebre a la Royal, el “pichón trufado con mazorca esferificada” o las “perdices con final feliz”, etc. Podem afirmar que la carn de caça ha  triomfat a MasterChef 2019 i ens ha ajudat a fer arribar un dels possibles resultats de la nostra activitat i passió, a tants milers de televidents que segur ara miraran d’altre manera aquest tipus de carn; trencant alhora amb el tòpic d’associar-la a cartes de restaurants de luxe, poc accessibles a la població en general.

 

La FCC, amb les restriccions que comporta tenir uns recursos econòmics i mediàtics molt més limitats que a l’anterior exemple, porta uns anys fent accions per potenciar el consum de la carn de caça i promovent la campanya #MenjaSa #MenjaCaça. La darrera acció en aquesta línia va tenir lloc el passat dia sis de desembre amb motiu de la celebració a la Fira de les Tradicions i els Artistes de Tàrrega de la demostració de cuina “De Camp i de Muntanya” amb el cuiner Sergi de Meià. Una iniciativa, la primera organitzada per part de la FCC fora de l’àmbit estrictament cinegètic, que va comptar amb la presència de prop de 100 persones, entre altres, Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; Marc Costa director general dels Agents Rurals de Catalunya i, en funcions, de la direcció general d’Ecosistemes Forestals;  Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de  Caça o Jaume Teixidó, president de la Territorial de Lleida.

 

Els caçadors i caçadores no podem deixar d’aprofitar aquestes ocasions per facilitar, donar a conèixer, potenciar, defendre i acreditar un SI a la caça. La normalització de l’ús de la carn de caça a la cuina ens brinda una fantàstica oportunitat per defensar la nostra activitat.  La cuina, el compartir taula i tot allò relacionat amb els fruits de la natura és sa, comú i tradicional. També és nexe d’unió entre el món rural i l’urbà; en tots dos entorns hi ha taules on poder compartir un recurs d’excel·lència que permet tancar el circuit que els caçadors i caçadores coneixem i volem; fent possible activar ponts que promoguin, almenys, respecte per allò que vivim amb tanta passió i orgull. Anar a caçar.

 

Des de la Federació Catalana de Caça aprofitem aquestes línies per desitjar-vos Bon Nadal i un feliç 2020 amb una bona selecció de plats de caça aquests dies a taula.  

 


 

 

 

De la naturaleza a la mesa, esta Navidad comparte experiencias y #ComeSano #ComeCaza

 

Con motivo de la celebración de la Navidad solemos aprovechar estos días tan especiales para compartir lo que nos ha dado la naturaleza fruto de nuestra actividad lúdica y reglada. Los mediterráneos somos gente dada a compartir mesa; especialmente somos facilitadores de generar ocasiones para compartir con aquellos más cercanos aquellos que recolectamos, cazamos o pescamos, etc.

 

Aprovechar estas fechas para "cerrar" el proceso de todo lo que ha supuesto cazar el animal es una tradición arraigada que no podemos perder y menos en estos momentos con tantos enemigos y detractores de la caza. Ahora más que nunca gana más sentido y fuerza, siempre en base al respeto al animal cazado, el "ritual" antropológico, quizá no de subsistencia, pero si de relevo hacia los nuestros, que nos enseñaron a disfrutar con los demás de lo capturado en nuestras jornadas de caza.

 

En estos días también tenemos la oportunidad de ver algunas paradas en los mercados que tienen y comercializan carne de caza. Sin dejar de lado las carnes de caza que podemos encontrar en algunas grandes superficies y especialmente en las tiendas de "delicatissen" donde perfectamente preparadas para ser cocinadas, podemos encontrar diferentes partes de estas carnes tan saludables, puras y con propiedades nutritivas excelentes, como tantos expertos y profesionales han demostrado y acreditado al respecto.

 

Desde la Federación, pensamos que estas fiestas tienen algo más especial que las otras para potenciar el consumo de este recurso de la naturaleza. Mal que pese algunos, la carne de caza está a la orden del día y es actualidad. Un buen ejemplo es el programa MasterChef "celebrities", de altas audiencias y mucho seguimiento por parte de miles de televidentes, con familias enteras delante de la televisión y gracias al cual muchas personas quieren aprender a hacer las recetas ganadoras, como la liebre a la Royal, el "pichón trufado con mazorca esferificada" o las "perdices con final feliz", etc. Podemos afirmar que la carne de caza ha triunfado en MasterChef 2019 y nos ha ayudado a hacer llegar uno de los posibles resultados de nuestra actividad y pasión, a tantos miles de televidentes que seguro ahora tratarán de otro modo este tipo de carne, rompiendo a su vez con el tópico de asociarla a cartas de restaurantes de lujo, poco accesibles a la población en general.

 

La FCC, con las restricciones que conlleva tener unos recursos económicos y mediáticos infinitamente más limitados que en el anterior ejemplo, lleva unos años haciendo acciones para potenciar el consumo de la carne de caza y promoviendo la campaña #ComeSano  #ComeCaza La última acción en esta línea tuvo lugar el pasado día seis de diciembre con motivo de la celebración en la Feria de las Tradiciones y los Artistas de Tàrrega de la demostración de cocina “De Campo y de Montaña” con el cocinero Sergi de Meià. Una iniciativa, la primera organizada por la FCC fuera del ámbito estrictamente cinegético, que contó con la presencia de cerca de 100 personas, entre otras, Alba Pijuan, alcaldesa de Tárrega; Marc Costa director general de los Agentes Rurales de Cataluña y, en funciones, de la dirección general de Ecosistemas Forestales; Sergio Sánchez, presidente de la Federación Catalana de Caza o Jaume Teixidó, presidente de la Territorial de Lleida.

 

Los cazadores y cazadoras no podemos dejar de aprovechar estas ocasiones para facilitar, dar a conocer, potenciar, defender y acreditar un SI a la caza. La normalización del uso de la carne de caza en la cocina nos brinda una fantástica oportunidad para defender nuestra actividad. La cocina, el compartir mesa y todo lo relacionado con los frutos de la naturaleza es sano, común y tradicional. También es nexo de unión entre el mundo rural y el urbano dado que en ambos entornos hay mesas donde poder compartir un recurso de excelencia que permite cerrar el circuito que los cazadores y cazadoras conocemos y queremos; haciendo posible activar puentes que promuevan, al menos, respeto por lo que vivimos con tanta pasión y orgullo. Ir a cazar.

 

Desde la Federación Catalana de Caza aprovechamos estas líneas para desearos Feliz Navidad y un próspero y cinegético 2020 con una buena selección de platos de caza estos días en la mesa.

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar