Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

PUNT I FINAL D'UNA ATÍPICA I MOLT LIMITADA TEMPORADA OCELLAIREPunt i final d'una atípica i molt limitada temporada ocellaire

Punt i final d'una atípica i molt limitada temporada ocellaire

02/07/2021
El passat diumenge 27 de juny, amb la celebració a la localitat de Torelló del darrer dels vuit concursos de cant programats per part de la Comarcal Ocellaire Osona-Girona, es va tancar aquesta “mini temporada” de certàmens ocellaires.

Malgrat totes les dificultats i entrebancs, els responsables de la Comarcal Osona- Girona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça i de diferents societats ocellaires del territori, van aconseguir organitzar una petita temporada de concursos de cant amb la celebració de vuit certàmens a les localitats de Vic, Manlleu, Torelló, Santa Eugenia de Berga i el Barri de Montserrat.

 

Tot i les presses i la manca de temps previ per organitzar com cal les proves, com a conseqüència dels diferents canvis a les restriccions de mobilitat, reunió, etc. derivades de la COVID-19 gràcies a l’esforç, el compromís i l’empenta d’uns quants apassionats ocellaires es van poder organitzar vuit concursos oficials a l’exterior en  aquelles societats que ho varen demanar.

 

Tanmateix les dificultats, i les dates tardanes per la celebració dels concursos, els impulsors d’aquestes trobades van valorar positivament les mateixes, que van comptar amb una altíssima participació, una circumstància que dona mostres de les ganes de participar en certàmens dels aficionats ocellaires. A les quatres primeres festes varen concursar més de 400 ocells. La mitjana de participació per concurs va ser de 390 ocells.

 

Sens dubte, la gent estava amb moltes ganes de sortir i això és va posar de manifest a la primera festa en la que varen concursar un total de 523 ocells. Aquest fet va agafar a l’organització del certamen una mica fora de joc, però van estar capaços de superar les petites dificultats derivades d’aquesta alta i sorprenent participació. En qualsevol cas, l’organització demana disculpes per les petites errades que s’hagin pogut cometre, algunes d’elles derivades de la manca de marcadors (molt d’ells gent gran, que per prudència i temor a les conseqüències de la Covid-19 no van acudir als certàmens). Un altre factor que va condicionar, en certa mida, els concursos va ser que a molts ocells ja se’ls havia passat el zel.

 

Pel que fa a la competició, tot i que en aquesta ocasió més important que saber qui va guanyar va ser la possibilitat de poder organitzar aquestes trobades, destacar que després de les vuit proves els guanyadors a les diferents plomes van ser:

 

 

Pinsans:              Mª Àngels Payà de Llinars del Vallés

Passarels:          Pere Criballers de Torelló

Verdums:           Joan Carles Solà Gallego de La Nova de Vic

Caderneres:      José Barea Cano de Torelló.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar