Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

L'ESTUDI DE LA FUNDACIÓ AFFINITY REGISTRE UN HISTÒRIC DESCENS DE L'ABANDONAMENT DE GOSSOS DE CAÇA AL 2020L'estudi de la fundació Affinity registre un històric descens de l'abandonament de gossos de caça al 2020

21/07/2020
Un any més, aquest estudi desmunte les mentides dels grups animalistes al respecte de l'abandonament de gossos de caça per parts dels caçadors i caçadores a l'acabar la temporada.

Segons aquest estudi realitzat entre protectores, la fi de la temporada de caça passa de la tercera a la quarta posició en motius d'abandonament.

 

Com cada any, la Fundació Affinity ha llançat el seu informe sobre l'abandonament de gossos i gats. Segons aquest estudi, la fi de la temporada de caça passa a ser el quart motiu d'abandonament i els mesos de febrer i març, coincidents amb la fi de la temporada de caça menor i major, es mostren com dos dels que registren una menor incidència.

 

L'estudi de 2021, basat en les dades recollides per aquesta fundació durant l'any anterior, afirma que al nostre país es van abandonar un total de 162.000 gossos. Detalla a més que els motius d'abandonament més usuals són per factors econòmics -un 25% -, ventrades no desitjades -amb un 21% -, o problemes de comportament animal -un 12% dels casos-. La fi de la temporada de caça passa de ser la tercera causa a la quarta amb un 10% dels casos.

 


Febrer i març, dos dels mesos en què menys abandonaments es produeixen


Un any més, la xifra de gossos de caça abandonats continua baixant. D'aquesta manera, se segueix evidenciant la falsedat de certs rumors abocaments pel col·lectiu animalista, com per exemple que a Espanya s'abandonin més de 100.000 llebrers a l'any. Amb les xifres d'Affinity a la mà aquesta afirmació cau per si sola

 

A més, si tenim en compte els percentatges d'abandonaments per dates, l'estudi de la Fundació Affinity demostra una vegada més que l'època en què acaba la temporada general de caça menor i major, és a dir, els mesos de febrer i març, tampoc són els de major nombre d'abandonaments -7,4 i 6,1% -. Curiosament els mesos que registren una major incidència en aquest sentit són gener, juliol i agost, dates coincideixen amb el període estival i les vacances de Nadal.

 


Finalment, cal ressaltar que el perfil d'animal que més s'abandona segons Affinity coincideix amb animals adults -no vells-, mestissos, sans i sense el microxip corresponent.

 

Enllaç estudi de la Fundació Affinity 

 

Font informació article: Revista Jara y Sedal


 

Según este estudio realizado entre protectoras, el fin de la temporada de caza pasa del tercer al cuarto puesto en motivos de abandono.

 

Como cada año, la Fundación Affinity ha lanzado su informe sobre el abandono de perros y gatos. Según este estudio, el fin de la temporada de caza pasa a ser el cuarto motivo de abandono y los meses de febrero y marzo, coincidentes con el fin de la temporada de caza menor y mayor, se muestran como dos de los que registran una menor incidencia.

 

El estudio de 2021, basado en los datos recogidos por esta fundación durante el año anterior, afirma que en nuestro país se abandonaron un total de 162.000 perros. Detalla además que los motivos de abandono más usuales son por factores económicos -un 25%-, camadas no deseadas -con un 21%-, o problemas de comportamiento animal -un 12% de los casos-. El fin de la temporada de caza pasa de ser la tercera causa a la cuarta con un 10% de los casos.inciles motivos de abandono. 

 

Febrero y marzo, dos de los meses en los que menos abandonos se producen

 

Un año más, la cifra de perros de caza abandonados continúa bajando. De esta manera, se sigue evidenciando la falsedad de ciertos bulos vertidos por el colectivo animalista, como por ejemplo que en España se abandonen más de 100.000 galgos al año. Con las cifras de Affinity en la mano esta afirmación se cae por sí sola.

 

Además, si tenemos en cuenta los porcentajes de abandonos por fechas, el estudio de la Fundación Affinity demuestra una vez más que la época en la que acaba la temporada general de caza menor y mayor, es decir, los meses de febrero y marzo, tampoco son los de mayor número de abandonos -7,4 y 6,1 %-. Curiosamente los meses que registran una mayor incidencia en este sentido son enero, julio y agosto, fechas coinciden con el periodo estival y las vacaciones de Navidad.

 

Por último, cabe resaltar que el perfil de animal que más se abandona según Affinity coincide con animales adultos -no viejos-, mestizos, sanos y sin el microchip correspondiente.

 

Puedes acceder al estudio de la Fundación Affinity pinchando en este enlace.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar