Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA

DISSABTE 4 DE JUNY, JORNADA TÈCNICA DE BIOLOGIA, GESTIÓ I CAÇA DE LA CABRA SALVATGEDissabte 4 de juny, Jornada Tècnica de Biologia, Gestió i Caça de la Cabra Salvatge

18/05/2022
La FCC, conjuntament amb la Territorial de les Terres de l’Ebre, organitzen, amb la coordinació i assessorament de Ramon Fitó, aquesta jornada sobre la cabra salvatge als Ports de Tortosa Beseit, que comptarà la participació de grans experts en la matèria

El Casal Municipal de la població d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, acollirà el dissabte 4 de juny aquesta interessant jornada tècnica dedicada, de manera específica, a parlar sobre la biologia, gestió i caça de la cabra salvatge, un dels animals salvatges més emblemàtics d’aquesta comarca, tant pel seu alt valor cinegètic com pel que suposa la seva gestió cinegètica per a la comarca.

 

La cabra salvatge ibèrica, espècie endèmica de la península ibèrica, esdevé l’element més espectacular d’aquest massís; per això aquesta jornada es realitzarà a la població d’Horta de Sant Joan, un dels epicentres d’aquesta comarca. Sens dubte, aquest és l’animal de caça major –amb una forta implantació a la zona dels Ports de Tortosa Beseit- més emblemàtic i més desitjat a la Península Ibèrica pel seu elevat valor cinegètic.

 

En el decurs d’aquesta trobada, comptarem amb la participació de grans coneixedors d’aquest preuat animal, començant per Emmanuel Serrano, Doctor en ciències biològiques al SEFaS-UAB, que obrirà la jornada al voltant de les 09.15 hores, després de la presentació institucional, amb una ponència sobre Biologia i dinàmica poblacional de la cabra salvatge. La seva intervenció donarà pas una xarrada dedicada a la gestió i aprofitament de la cinegètic a la Reserva Nacional de Caça dels Ports a càrrec dels experts Josep V. Jovaní Director Tècnic RNC de Els Ports de Tortosa y Beseit i Xavi Olive, tècnic de la Reserva.

 

Després d’una pausa per esmorzar, a les 11.15 Raquel Castillo, de la Fundación Artemisan, ens parlarà sobre l’estat d’aquest animal al conjunt de l’Estat.  Francisco J Escorza, coordinador de l’àrea mediambiental del Baix Aragó i Matarranya prendrà (11.45 h) el relleu de la representant de la Fundació per explicar als assistents diferents aspectes relacionats amb la gestió de la cabra salvatge a les comunitats properes a Catalunya.

 

A les 12.15 del migdia, Xavier Sampere, guarda de la Zona de Caça Controlada de Montserrat compartirà amb la seva ponència titulada “La cabra a Montserrat, un oasis”. Poc després, a les 12.45 h arribarà el moment per parlar sobre seguretat i furtivisme de la ma dels membres del cos de la Guardia Civil - SEPRONA José Carlos Pérez e Ignacio Orozco.

 

Josep Jovaní, director de la RNC dels Ports i Francisco Javier Escorza, coordinador de AMBAM ens ajudaran i ens donaran tot un seguit de recomanacions per a la medició de trofeus, en una intervenció eminentment pràctica (13.15 h), que donarà pas a un dinar de germanor.

 

Les ponències tornaran cap a les 15.45 amb la intervenció de Ramon Fito, expert caçador i en l’ús d’armes i un gran col·laborador de la Federació Catalana de Caça, que ens parlarà, precisament, de l’equipament més adient per la caça de la cabra salvatge i com aconseguir “el tret perfecte”.

 

Santiago Lavín, catedràtic del SEFaS i un gran gastrònom i bon coneixedor de la cuina amb carn de caça, ens parlarà sobre l’aprofitament de la carn de caça (16.30). Finalment, Joan Navarro i Josep Mas tancaran les ponències de la jornada amb la seva intervenció sobre gestió de la caça salvatge per les APC. En acabar, s’obrirà un col·loqui entre tots els participants

 

INSCRIPCIONS

 

 • Places limitades (per ordre d’inscripció)

 • 1 de juny, últim dia per formalitzar la inscripció (o en el moment d’exhaurir les places disponibles)

 • 30 € inclou (esmorzar i dinar)

 • Enviar correu a info@federcat.com

  • Assumpte: Jornada Cabra
  • Dades: Nom i cognoms, DNI, comprovant de pagament
  • Ingrés N/C Federació Catalana de Caça ES32 2100 0884 10 0200209289 Concepte: Jornada Cabra i nom i cognom de la persona que s'inscriu

 

Si t'agrada la caça no et pots perdre aquesta jornada tècnica que comptarà amb ponències estel·lars.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar