Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

EL XIIIÈ CAMPIONAT DE CATALUNYA DE FALCONERIA, CELEBRAT A BELLPUIG, TOT UN ÈXIT ORGANITZATIU I DE PARTICIPACIÓEl XIIIè Campionat de Catalunya de Falconeria, celebrat a Bellpuig, tot un èxit organitzatiu i de participació

El XIIIè Campionat de Catalunya de Falconeria, celebrat a Bellpuig, tot un èxit organitzatiu i de participació

El XIIIè Campionat de Catalunya de Falconeria, celebrat a Bellpuig, tot un èxit organitzatiu i de participació

El XIIIè Campionat de Catalunya de Falconeria, celebrat a Bellpuig, tot un èxit organitzatiu i de participació

El XIIIè Campionat de Catalunya de Falconeria, celebrat a Bellpuig, tot un èxit organitzatiu i de participació

El XIIIè Campionat de Catalunya de Falconeria, celebrat a Bellpuig, tot un èxit organitzatiu i de participació

El XIIIè Campionat de Catalunya de Falconeria, celebrat a Bellpuig, tot un èxit organitzatiu i de participació

04/11/2022
La prova va comptar amb una participació rècord de 70 aus. Victòria final per Jonatan Maldonado amb Vitautas (“Altaneria”), Jordi Gil amb Manna (Petites Aus, Ángel Martínez (Harrys) i José Luis Pastora amb Morus (Astors)

L’anomenada zona del Secà del Bellpuig va esdevenir el marc per a la celebració de la tretzena edició del Campionat de Catalunya de Falconeria, organitzat per la Federació Catalana de Caça, i que va comptar, per segon any consecutiu, amb la inestimable col·laboració i compromís de la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana, que juntament amb el treball del nostre delegat de falconeria, el senyor José Araujo, van portar el pes de l’organització d’aquesta prova celebrada el dissabte 29 i el diumenge 30 d’octubre. Menció especial també per a l’Ajuntament de Bellpuig pel seu compromís amb la celebració d’aquest campionat, que com l’any passat, també va ser partícip de l’èxit i bon desenvolupament d’aquest espectacular i esperat campionat.

 

La competició va començar dissabte (a dos camps) amb la celebració de les proves classificatòries per a les finals del diumenge, set aus per modalitat. En finalitzar la competició, que va oferir grans vols i accions de caça per part dels falconers i falconeres participants i les seves aus, competidors i acompanyants van gaudir d’una fantàstica paella de germanor, que es va servir a la carpa instal·lada amb motiu d’aquest campionat, que també va acollir diferents paradetes amb venda de productes vinculats amb la falconeria, bar, zona d'exhibició d’aus, etc.  

 

Doblets de Jonatan Maldonado en “Altaneria” i “Nano” Álvarez en Petites aus

 

A partir de les 07.30 hores del diumenge es van disputar les diferents finals, començant per la competició de “Altaneria” amb victòria final per a Jonatan Maldonado, amb el seu falcó gerifalt Vitautas, amb una intervenció que els membres del jurat van qualificar d’impecable amb un total de 78,13 punts. Jonatan Maldonado també va aconseguir la tercera posició amb Venom, mentre que Javi López amb Benú va ocupar la segona posició.

 

Tot seguit, va arribar el torn de les petites aus amb victòria final de Jordi Gil, un dels habituals al pòdium, amb Manna, que va sumar un total de 40 punts, Fernando Álvarez “Nano”, amb Targarian i Eleonor es va fer amb la segona i tercera posició respectivament.

 

En la competició de Harrys, la tercera final d’aquest gran matí dedicat a la falconeria, triomf d’Ángel Martínez amb Paco, seguit de Jordi Gil, que també va signar amb Loca una gran intervenció en aquesta modalitat i tercera posició per a Meritxell Borau i el seu Harrys Pollito, també força acostumats a pujar al pòdium, encara que enguany no van poder revalidar la primera plaça obtinguda al 2021.

 

El 13è Campionat  de Catalunya de Falconeria va acabar amb la final d’Astors, que va tenir com a campió destacat a José Luis Pastora, amb Morus, seguit de Javier Fernández amb Blanca i Nazario Chaves amb Arturo.

 

Sens dubte, durant tot el cap de setmana van gaudir d’una gran competició que ens va deixar amb precioses accions per part de les aus participants; tal i com van destacar els quatre jutges encarregats de valorar les evolucions de les aus i els seus falconers/es, els aragonesos Daniel Salas, Alberto Tejero i Jesús Gómez i el lleidatà Alex Ureña.

 

CLASSIFICACIÓ FINAL

 

“Altaneria”

 

 • Jonatan Maldonado amb Vitautas 
 • Javi López amb Benú 
 • Jonatan Maldonado amb Venom 
 • Sonia Navarro amb Navajita 
 • Daniel Colom amb Daneria 
 • Carlos Piñol amb Goliat
 • Xavi Guerrero amb Diablo 

 

Petites Aus

 

 • Jordi Gil, amb Manna 
 • Fernando Álvarez amb Targarian
 • Fernando Álvarez amb Eleonor
 • Jordi Gil amb Taylor
 • Nazario Chavez amb Chilindrina
 • Emili Raya amb Ra
 • Nazario Chaves amb Negrita

 

Harrys

 

 • Ángel Martínez  amb Paco
 • Jordi Gil amb Loca
 • Meritxel Borau amb Pollito
 • Xavi Represa amb Blau
 • Xavi Represa amb Rojo
 • Andres Paez amb Niña
 • Raul Zarcos amb Berdadelle

 

Astors

 

 • José Luis Pastora amb Morus
 • Javier Fernández amb Blanca
 • Nazario Chaves amb Arturo
 • Daniel Illa
 • Francisco Garrido
 • Alfonso López
 • Sergio Rodríguez

 

Seguiment en temps real de les aus en competició

 

Un campionat espectacular i amb força novetats, entre altres, destacar que tots els participants i acompanyants van tenir l’oportunitat de seguir les evolucions, en temps reals, de les aus (situació, informació del vol sobre l’alçada, velocitat, etc), mitjançant la descarrega als seus dispositius mòbils d’una aplicació de AYAMA (empresa especialitzada en proporcionar la tecnologia més avançada del mercat per al ràdio seguiment d’animals, aus, persones...). També es van seguir les evolucions de les aus en una gran pantalla de televisió, adquirida per la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana i que en finalitzar la prova va formar part dels regals d’un sorteig organitzat per la Societat de Caçadors entre els competidors i acompanyants.

 

Un esparver negre sud-africà

 

Un dels atractius d’aquest campionat va estar la participació d’un esparver negre sud-africà, únic en tot l’estat en competició i vol, propietat del gran falconer “Nano” Álvarez, (inscrit a la competició d’Astors).

 

 

Una vegada més, una 10 per a la Societat de Caçadors Bellpuig-Seana

 

Reiterar l’agraïment per part de la Federació Catalana de Caça a tots i totes els participants en aquesta competició i, especialment, a José Araujo, delegat de falconeria de la Federació Catalana de Caça, així com a l’Ajuntament de Bellpuig i a la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana, encapçalada pel seu president Jaume Guim i el seu equip de voluntaris que van fer d’aquesta competició tot un èxit.

 

Tot el nostre reconeixement també per a les més de 20 empreses i entitats col·laborades amb la prova. Menció especial també per a Salvador Núñez, falconer i artesà, que un any més es va fer càrrec d’ amenitzar la prova i narrar les evolucions de les aus en el decurs de la competició.

 

La SC de Bellpuig-Seana va obsequiar a tots els participants amb una olivera, amb un embolcall realitzat de manera específica per l’ocasió, procedents del centre ACUDAM, una associació sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública. Porta més de 40 anys treballant amb i per a les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament (DID) i les seves famílies, que neix al 1975. 

 

Empreses i entitats col·laboradores

 

ACUDAM, Asociación de Cetrería El Abuelo, Associació de Falconers de Ponent, AYAMA, Cabecita Loca, Cetrería el Arte, Cetrería Artesanía Miran, Cetrería del Siglo XXI, Cetrería el Vallés, Cetrería Web, Cuestil, Cooperativa d’Ivars, David Orujitos, Escoi Frutas y logística, Esteve Roca, Evaristo, Falconers de les comarques de Barcelona, Federòptics Bellpuig, Garriga Caza y Pesca, GRUPFA, Labdial, Microsensory – Richard Morán, Olimpo GPS, Optimum Perdix.

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar