Notícia històrica · CAMPIONATS

CATALUNYA, CAMPIONA PER EQUIPS AL XXV CAMPIONAT D’ESPANYA DE COMPAK SPORTING

Catalunya, campiona per equips al XXV Campionat d’Espanya de Compak Sporting

31/07/2023
La participació catalana a l’estatal de Compak Sporting es tanca amb uns grans resultats amb Àngel Ballesté, Amor Giménez i Orlando Pros pujant al pòdium, a més de la victòria per equips en aquesta competició duta a terme Ciguñuela.

L’aragonés Juan Carlos Navarro, després de superar al desempat al lleidatà Àngel Ballesté (segon) i l'excepcional tiradora Beatriz Laparra es coronen Campions d’Espanya d’aquesta XXV edició del Campionat d’Espanya de compak Sporting.

La competició, a 200 plats, va tenir lloc aquest cap de setmana al Poliesportiu Cinegètic Faustino Alonso del camp de tir del Rebollar (Valladolid) i va comptar amb la participació de 381 tiradors i tiradores repartits en set categories i cinc nivells.

El primer lloc de la Classificació General al desempat

Sens dubte, hem viscut un dels campionats més ajustats dels darrers temps al ser necessari un desempat entre Juan Carlos Navarro, Ángel Ballesté i Juan Valero per dirimir els tres primers classificats de la competició a l’acabar tots tres la seva participació amb 191 plats dels 200 possibles. Finalment, el tirador aragonés va superar, per “mort súbita” al lleidatà Angel Ballesté en trencar un plat més 23/22; Juan Valero no participar al desempat i va finalitzar en tercera posició. Pel que fa a la participació catalana, destacar també la gran tirada de l’ebrenc Xavier Ortiz, amb 190 plats, tan sols un menys que els tres primers classificats.

Amor Giménez, tercera en dones

La barcelonina Amor Giménez continua amb la seva excel·lent progressió i bon estat de forma trencant 164 plats gràcies als quals va ocupar la tercera posició en dones. Beatriz Laparra, amb 183 plats, es va imposar en la categoria dones,  revalidant el títol aconseguit en Rio Sarr (A Coruña) en 2022. La segona posició va anar a parar a mans de la valenciana Antonia Torre, .

Pòdiums per a Orlando Pros en Nivell B i categoria Sènior

El català Orlando Pros, un dels tiradors més destacats de l’especialitat a Catalunya, va demostrar el seu bon estat de forma i va finalitzar la seva participació a l'estatal de compak sporting en tercera posició del Nivell B, amb 182 plats, la mateixa posició que va ocupar en la categoria sènior, després d'un disputat desempat amb el vasc Sebastian Olabaguena (182+22) i Florencio Lozano (182+21), mentre que el català va fer un (182+20)

Kilian Beltran i Juan Badia sisé i quart en júnior i veterans respectivament

En aquesta ocasió el jove tirador Kilian Beltran de les Terres de l’Ebre, actual Campió de Catalunya júnior, no va tenir la sort de cara i es va quedar fora del pòdium, amb un gran Alejandro Romero, d’Andalusia, en primera posició amb 186 plats, pels 167 de Beltran, que va finalitzar la seva participació amb una meritòria sisena posició en categoria júnior.

D’altra banda, Juan Badia, que ha realitzat una gran temporada, es va quedar sense el premi de pujar al pòdium en veterans, com si que ho va tenir al Campionat d’Espanya de Recorreguts de Caça on va acabar primer. Malgrat això, amb 167 encerts, va finalitzar en quarta posició en categoria veterans, amb victòria final per al vasc Juan Gardeazabal.

En categoria Màster, Santiago Castillero (Madrid) amb 170 blancs, José Seguí (Castella la Manxa) amb 162 plats i Javier Ayarza (País Basc) amb 161 punts, van ser els flamants guanyadors de la tirada.

En Iniciats, el representant aragonès, Ángel Llop amb 175 blancs, va ser el líder de la prova, mentre que, en Tir Adaptat, el gallec Artemio Formoso, amb 160+20 plats, va aconseguir el títol de Campió d'Espanya, en superar al desempat a l'andalús Alfonso Moral (160+18).El català Cristian Valle ocupó la quarta posició

Catalunya Campiona per equips amb 553 punts

L’equip que va representar a la Federació Catalana de Caça en aquesta XXV edició del Campionat d’Espanya de Compak va obtenir la primera posició amb 553 punts, per davant de Castella La Manxa amb 552 i Madrid amb 544.

La nostra més sincera felicitació i enhorabona al conjunt de la representació catalana en aquesta competició organtizada per la Real Federación Española de Caza (RFEC), amb la col·laboració de la Federación de Caza de Castilla y Leon  i el Consell Superior d’Esports.