Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

ELS MILLORS FALCONERS DE CATALUNYA ES DONARAN CITA AQUEST CAP DE SETMANA A BELLPUIG PER PARTICIPAR A L'AUTONÒMIC DE FALCONERIAEls millors falconers de Catalunya es donaran cita aquest cap de setmana a Bellpuig per participar a l'autonòmic de falconeria

16/10/2023
El terme municipal de Bellpuig acollirà aquest dissabte 21 i diumenge 22 la 14 edició d’aquest campionat, organitzat per la Federació Catalana de Caça, conjuntament amb la RT de Lleida, l’Ajuntament de Bellpuig i la Societat de Caça de Bellpuig-Seana

Per tercer any consecutiu, la localitat lleidatana de Bellpuig serà l’escenari de la celebració d’aquesta esperada i espectacular competició (seu també l'any passat del Campionat d'Espanya) en la qual tindrem l’oportunitat de veure i gaudir amb les evolucions de les aus que participaran en aquesta prova, que un any més serà el punt de trobada dels millors falconers i falconeres de Catalunya.

 

La col·laboració de la Societat de Caçadors de Bellpuig- Seana, juntament amb l’Ajuntament de Bellpuig, ha estat novament clau per la celebració d’aquest fantàstic Campionat de Catalunya de Falconeria dirigit per José Araujo, delegat de falconeria de la Federació Catalana de Caça, organitzadora de la prova, juntament amb la Representació Territorial de la FCC a Lleida.

 

La competició es durà a terme a dos camps (fase classificatòria del dissabte) i a un sol camp la final del diumenge. Igual que els dos anys precedents, els participants i acompanyants en aquesta competició comptaran amb una gran carpa per protegir-se de les inclemències climatològiques, que comptarà amb zona de bar, taules per menjar, paradetes amb productes vinculats amb la falconeria, etc.

 

Programa

 

Com a preludi de la competició, que començarà dissabte matí (08.00 hores), es farà una trobada amb tots els participants el divendres 20 a partir de les 19.00 h. a la carpa que es situarà a la vora del camp de vol principal.  En aquest espai, es durà a terme un sopar informal -nit de divendres- entre tots i totes els i les participants i acompanyants que vulguin passar plegats una estona de germanor (cadascú es portarà el seu menjar).

 

A les 08.00 hores del dissabte, començarà al Camp de vol A la fase classificatòria per a la gran final del diumenge amb la prova d’altaneria; a continuació, serà el torn dels harrys. D’altra banda, al Camp B, una vegada s'hagin acabat els vols dels falcons, començarà la classificatòria de petites aus i astors. Una paellada per a tots els participants a la carpa posarà el colofó d'aquest primer matí de competició.

 

Per la tarda, al voltant de les 17.30 h.  l’alcalde de la localitat, el senyor Jordi Estiarte, farà una visita guiada al mausoleo Ramon Folch de Cardona. A continuació, es celebrarà una xerrada (espai per determinar) on és parlarà de falconeria des de diferents punts de vista. En aquest interessant col·loqui participaran, entre altres, Juanma Martinez, Jordi Roi, Cristobal Marchan, Jose Araujo, Anna Berto, Andrea Martín. Desprès està programat un sopar en el pavelló de Bellpuig (cal inscripció prèvia).

 

Finals campionat, diumenge 22, a partir de les 08.00 h

 

Diumenge al matí arribarà l'hora de la gran final, començant per la prova de 'altaneria', a continuació petites aus i harrys per finalitzar amb els astors. Al finalitzar la competició es lliuraran els premis als guanyadors de les diferents modalitats.

 

Agrair sincerament la inestimable col·laboració i compromís de la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana i l’Ajuntament de Bellpuig en l’organització d’aquesta competició organitzada per la FCC i la Territorial de Lleida, sota la direcció de José Araujo, delegat de falconeria de la Federació Catalana de Caça.

 

Gràcies a tots els col·laboradors pel seu suport i compromís amb el campionat

 

El nostre agraiment també per Mutuasport, patrocinador oficial de totes les competicions organitzades per la Federació Catalana de Caça; així com al gran nombre de col·laboradors en la prova: Falconers de les Comarques de Barcelona, Associació de Cetreria El Abuelo, Associació de Falconers de Ponent, Cetreria el Valles, Cetreria del Siglo XXI, GRUPFA, Cuestil, Microsensory, Artesanía Miran Cetrería, Armería Garriga, Bon Mascota, Piuela i Lonjas Evaristo, Cetrería Web, CE Olimpo GPS, AS falconry 3d print, Pifarré, Cal Senzill, Esteve Roca, Escoi Frutas y Logística SL, Ayama.

 

Tecnologia d'Ayama per al control de la competició

 

Destacar la col·laboració d’Ayama (empresa especialitzada en proporcionar la tecnologia més avançada del mercat per al ràdio seguiment d’animals, aus, persones...) per aportar el personal i la tecnologia gràcies a la qual es podran seguir les evolucions, en temps reals, de les aus (situació, informació del vol sobre l’alçada, velocitat, etc).

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar